Historia

Yhdistyksen yli 20-vuotiseen historiaan on mahtunut paljon tapahtumia. Ohessa muutamia tärkeimpiä virstanpylväitämme.

1993

Yhdistys perustetaan

Yhdistys perustataan nimellä Anjalankosken Työttömät ry silloisen Anjalankosken kaupungin alueelle.

2002

Kierrätysmyymälä Myllyn koti avataan

Myllykoskelle avataan yhdistyksen ensimmäinen kierrätysmyymälä, Myllyn koti. 

2004

Toinen kierrätysmyymälä avataan

Kierrätysmyymälätoiminta laajenee. Inkeroisiin avataan yhdistyksen toinen kierrätysmyymälä, Koti & kirppis.

Pyöräpajatoiminta alkaa

Myllykoskelle perustetaan pyöräpaja, jossa vähävaraiset voivat huollattaa pyöriänsä. Myllyn pyörä huoltaa myös pyöriä myytäväksi kierrätysmyymälä Myllyn kotiin Teholaan.

2006

Myllytys-hanke

Hanke toimi vuosina 2006-2008 ja oli Kymijoen Tukipuu ry:n ensimmäinen hanke. Yhdistys kehitti kierrättämistoimintaansa ja loi uusia tuetun työllistymisen paikkoja.

2008

Terveyaseaman kahviotoiminta

Keltakankaan terveysaseman kahvion ylläpito siirtyi vuonna 2008 yhdisyksellemme. Nykyisin kahvio tunnetaan nimellä Keltsun kahvio.

2009

Hyvinvointia työllistämällä-hanke

Toinen hankkeemme toimi vuosina 2009-2012 ja kantoi nimeä ”Hyvinvointia työllistämällä”. Tavoitteena oli asiakkaiksi ohjautuneiden työelämävalmiuksien parantaminen ja koulutukseen ohjaaminen. Hyvinvointia työllistämällä-hankkeen työllistymistavoite ylittyi kahtena toimintavuonna!

2013

Tukipuu 2G, Green Power-hanke

Aikaisimpien vuosien hyväksi havaittua toimintaa jatkettiin. Nyt mukaan haluttiin kuitenkin ottaa myös terveyden- ja liikunnanedistämisen toiminta (LiTe) sekä Green Care-kokeilu (hyvinvointia luonnosta-periaate). Hanke toimi vuosina 2013-2015.

2014

Yhdistyksen nimi muuttuu

Vuonna 2014 toteutettiin yhdistyksen nimenvaihdos. Paitsi Kouvolan seudun kuntaliitos vuonna 2009, myös käytännön asiat vaikuttivat nimenvaihdokseen. ”Tukipuu” koettiin hyväksi ja varsin kuvaavaksi nimeksi edellisen hankkeen jäljiltä ja vuodesta 2014 lähtien onkin yhdistys tunnettu nimellä Kymijoen Tukipuu ry.

2015

Lounaskellari avataan

Yhdistys saa hoitaakseen Keltakankaan terveysaseman ruokalan, joka tunnetaan nykyisin nimellä Lounaskellari. Aprillipäivänä avattu ruokala tarjoaa maittavan lounaan arkisin klo 11-13.

Yhdistyksen ensimmäinen kierrätysmyymälä muuttaa

Kierrätysmyymälä Myllyn koti muuttaa Myllykoskelta Teholaan. 1.12.2015 vietetään kierrätysmyymälä Myllyn kodin avajaisia Kouvolan Teholan tehokeskuksessa.

2016

Monimuotoiseen työelämään-hanke

Vuonna 2016 alkaneen hankkeemme tavoitteena oli osallistaa, voimauttaa ja valmentaa asiakkaita. Kohderyhmänä olivat syrjäytymisvaarassa olevat osatyökykyiset, maahanmuuttajat sekä TE-toimistossa pitkään työttömänä olleet työnhakijat. 

2019

Tukipuu IV

25-vuotiaan yhdistyksemme viides hanke, jonka vahvoina pääteemoina jatkavat yksilön voimaannuttaminen, osallistaminen ja valmentaminen. 

Yhdistyksen graafinen ilme yhtenäistetään

Vuoden 2018 lopussa aloitettiin yhdistyksen graafisen ilmeen uudistamisprosessi, jonka tarkoituksena on tuoda yhdistyksen palveluita esille selkeämmässä ja yhtenäisessä paketissa. Tavoitteena on myös tuoda esille yhdistyksen uudistumishalua ja -kykyä. Kymijoen Tukipuun uudistettu graafinen ilme otetaan käyttöön asteittain lokakuusta 2019 alkaen. Uudistuksen yhteydessä toteutettiin myös uudet nettisivut sekä sosiaalisen median aktivointi. Uudistusprojekti toteuttiin osana näyttötutkintoa.